top of page

Klassieke Homeopathie

Nieuwe Stijl

Klassieke Homeopathie
Nieuwe Stijl
Welkom op mijn website
Mijn naam is Laila Alberts en ik ben werkzaam als homeopathisch arts sinds begin jaren '90. Net als de reguliere geneeskunde heeft de ontwikkeling van de homeopathie ook niet stil gestaan. 
 
Van het simpelweg uit je hoofd leren van de ca 300 bekende Hahnemann middelen zoals ik begonnen ben is er steeds meer systeem in gekomen. Planten-, mineralen- en dierlijke middelen bleken hun eigen thema's te hebben. Daar waar wij mensen in de 300 welbekende hokjes probeerden te persen om het zg constitutie middel te vinden hebben we nu veel meer middelen ter beschikking en het einde is nog niet in zicht. Niet alleen de voorschriften worden verfijnder maar ook de manier van vragen stellen. Dit heeft als mooie bijkomstigheid dat mensen al tijdens het gesprek vaak meer over zichzelf te weten komen dat bij een psycholoog. Ik noem dat ook wel "Homeo-coaching" 
Bovenstaande is de diepste manier van voorschrijven maar de Hahnemann manier werkt ook nog prima hoor! Zeker bij wat eenvoudigere acute klachten. Ik ben er een groot voorstander van om mensen te leren om zelf gezond te blijven en eenvoudige kwaaltjes zelf te behandelen. Ik geef dan ook graag leefstijl- en voedingsadvies en leer mensen om zelf te voelen/testen wat zij nodig hebben en wat zij beter niet kunnen eten of drinken.
Door mijn vroegere opleiding electro-acupunctuur ben ik ook alert op vaccinatie-en geneesmiddelen belasting want dat kan er soms voor zorgen dat iemand niet vooruit gaat ondanks het geven van passende middelen. 
 
Homeopathie gaat prima samen met reguliere geneeskunde. Doordat ik alleen hoge potenties voorschrijf is er geen interactie met reguliere medicijnen.
Blog
Sinds 1 februari 2023 ben ik verhuisd van Landgoed Zonnestraal naar mijn woonadres aan de Eikbosserweg 236, waar ik in 1991 begonnen ben. Het pandje is wel ingrijpend verbouwd. Nieuwe foto's gaan nog volgen.
bottom of page